I.v.m. het coronavirus geen Tent van Bell in 2020

Wij hopen u zo spoedig mogelijk hier te informeren over nieuwe data voor de editie van 2021 

 
Minis & Poort in De Tent van Bell 2019

Ook in 2019 kreeg De Tent van Bell weer een spectaculair vervolg. Op 16, 17 en 18 mei was de vierde editie van De Tent van Bell. Leta Bell was drie avonden de gastvrouw in De Tent waarin ze een top orkest, culinair genot, dans, zang en acteren liet samensmelten tot een unieke beleving. Alles kwam wederom bij elkaar in de spiegeltent voor het Limburgs Museum in Venlo waar de gasten getrakteerd werden op meezingers, meedansers en meejankers. 

            Naast gastvrouw Leta Bell maakte ook Robert Bouten wederom zijn opwachting in de Tent. Met het vastleggen van Minis en Poort lukte het Leta Bell om twee Nederlandse sterren naar Venlo te halen die beiden hun debuut maakte in haar Tent. 

            

 
 
 
 

            Zangeres en actrice Hadewych Minis speelde in tientallen tv-series, musicals, toneelstukken en films. Voor haar rol als Rachel Hazes in de film “bloed, zweet en tranen” en voor de film “Borgman” kreeg ze een Gouden Kalf. Ze speelde twee keer de rol van Maxima; in de films “Majesteit” en “De Kroon”. Ze krijgt lovende kritieken voor haar theatershow “Minis Plus”. Na de Tent van Bell zal Hadewych op 30 mei met haar show te zien zijn in een uitverkocht Carré. 

            Henk Poort speelde grote rollen in binnen- en buitenland. Poort schitterde in de musicals Phantom of the Opera en Les Miserables. Zijn vertolking van Tevje in de musical Anatevka werd benoemd tot een van de beste performances ooit gebracht in de Nederlandse theaters.  Het lied “Als ik toch eens rijk was…” zingt nog steeds iedereen mee. Poort is tevens een begenadigd vertolker van het Amsterdamse levenslied. 

 

            De Tent van Bell is een co-productie met Theater de Maaspoort. Niemand minder dan Servé Hermans, regisseur en artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, zal de regie van De Tent van Bell gaan verzorgen. Frans Pollux draagt zorg voor het verhaal. 

            In ‘De Tent van Bell’ geniet u tijdens een avondvullend diner van de magie van het theater. Dit alles onder begeleiding van een 20-koppig orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis. Beleef het mee op 16, 17 en 18 mei. 

RESERVEER HIER UW KAARTEN:
- 16 mei 2019: De Maaspoort
- 17 mei 2019: De Maaspoort
- 18 mei 2019: De Maaspoort

 
 
Documentaire De Tent van Bell
 
De Tent van Bell 2016, 2017 & 2018

De Tent van Bell 2016
            In 2016 was de eerste editie van De tent van Bell met Leta Bell, Suzan Seegers en Ellen ten Damme. Gastvrouw Leta Bell ontving bijzondere gasten waarbij de ster van het moderne variététheater, Ellen ten Damme, per ongeluk werd geboekt voor een masterclass liedzingen in Venlo. Aanstormend talent Suzan Seegers was er als de kippen bij om zich in te schrijven. Maar zij was niet de enige: dankzij gastvrouw Leta Bell maakte alle bezoekers van De Tent van Bell de masterclass mee. 
            Drie avonden lang genoot het publiek in een bomvolle tent van bekende en nieuwe muzikale hoogtepunten begeleidt door het orkest van Maurice Luttikhuis, inmiddels geen onbekende meer in Venlo als dirigent van het Viva Classic Live Orchestra.

De Tent van Bell 2017
            Huub Stapel maakte dit jaar zijn opwachting in De Tent van Bell. Samen met Leta, Suzan en Robert kwam Huub in een onvervalst liefdesverhaal terecht met intriges, verleidingen, teleurstellingen, verliefdheden en vergissingen.     
            Huub verliet Leta en werd verliefd op de veel jongere Suzan terwijl de Franse chansonnier Gildas Delaporte het hart van Leta bijna wist te veroveren. Barman Roberto bekeek het allemaal vanachter de bar en gaf commentaar met zijn tegeltjeswijsheden met uitspraken van zijn goede vriend Gulio Iglesias. Uiteindelijk wist Leta Huub te overtuigen van haar liefde voor hem, ging Suzan er met Gildas vandoor en bleef Roberto dromen van Gulio.    

De Tent van Bell 2018
            Het kwartet bestaande uit Leta, Huub, Suzan en Robert bleef vorig jaar samen in De Tent. Als muzikale gast werd niemand minder dan Dennie Christiaan begroet. De zanger van vele bekende Schlagerliedjes viel als een blok voor Leta. Maar wat bleek...ze kenden elkaar al veel langer. Hun liefdesverhaal begon ergens in een tentje en zette zich nu voort in Tent van Bell.
            Een ander verhaal was de liefde tussen Suzan en Huub. Deze was behoorlijk bekoeld. En dan was er nog Robert, de manager van Suzan. Hij had geen enkele liefde, toen niet en nu niet. 
            Al met al zorgde het verhaal weer voor flink wat commotie en hartverscheurende liefdesmomenten met goede en slechte afloop met meezingers, meejankers en meedansers. 

            De reacties waren overweldigend. De combinatie van culinair genot en het beleven van al dat mooie dat theater te bieden heeft bleek in de smaak te vallen. De Tent van Bell krijgt daarom ook in 2019 op veler verzoek een vervolg en hiermee is de droom van Leta Bell definitief uitgekomen.

De Tent van Bell 2016
Bekijk meer afleveringen van De Tent van Bell 2016 »
 
De Tent van Bell 2016 Youtube
De Tent van Bell 2016